unFinished News

unFinished News

ESL IV: uF vs. we are

uF FemalePosted by Ibbe aka Rain Jul 14, 2009 21:12:46
Efter en storslagen vinst mot PMS så var ett steg från LAN finalerna i Köln. Laget som stod i våran väg blev tyska we are. Gamla ID GAMING som uF körde över på ESWC 2007. Den gången var det de_dust2, och de hade inte en susning.

På internet har de alltid varit starka. Bäst av 3 kartor precis som förra ggn. Råtaggade var vi! Och kunde inte börja bättre, första kartan blev de_dust2! Otroligt viktigt att få en bra start, och dessutom vinna en hel karta.

-dust2 ct-
Vi förlorade kniven och tyskarna valde T. Skulle vi äntligen vinna en picka kanske? ;) Tyskarna körde en kontaktrush på långa. uF var snabbt i ryggen på de med en inledande frag från Elin. Vi fortsätter rakt fram emot CW, då Therese kastar sin granat mot graffiti och tar två. Elin face:ar en grims på långa, och den sista har ingen chans och övermannad. Vråljubel i vent!
CT försvaret rullar på fint, och det är inte många ggr tyskarna lyckas överlista vårat försvar. Man ser en annan sida av tjejerna när de spelar en karta de kan. Sanne glänste extra mkt och tog helt fenomenala frags som försvarare. Ett extra öga på henne :D. Vi fick med oss 11-4 som CT, det var galet bra!

-dust2 t-
Vi drog en kopia på deras pistolrunda, och drog en kontaktrush på lången. Vi hotta upp den med 2 dgls på främre raden. Det gav resultat! Efter plant så rusha vi ner och totalt plöjda ner CTs. Då vi hade många rundor efter CT så behövdes ingen större arbetskraft som T. Vi tog säkra rundor och spelade ganska självsäkert. Sanne stack åter igen ut som T och tog även topplacering som T. Well played!
-inferno-
Efter en vunnen kniv så valde vi CT. Inferno är en karta som dalat lite upp och ner. Tyvärr så kom vi aldrig riktigt in i matchen. Tyskarna körde stundtals snyggt spel och attackerade snabbt mot stora bombplats. Vi hade chans att ta några retake efter bombplant, men en extra gnista fanns inte där. Retake-attackerna blev otajmade och failade :(. Tyskarna spelade skickligt och säkrade en 5-10 ledning när det var dags att byta sida.
Tysken Peewie var ett monster när uF försökte attackera. Hon tog många viktiga frags och räddade sitt lag. Inferno var deras karta! De vann den för lätt :/
-train-
En tredje och avgörande karta. Här blev det väldigt jämnt. Kändes nästan som man vann varannan och förlora varannan runda. Tyskarna var väl förbereda och drog hem 7 rundor som T. Det skulle bli tufft att ta hem detta kanske?
Fast lika bra var vi som T, och tog hem 7 pinnar. Många ggr fint och stabilt från oss. Vi klarade komma igenom tyskarna AWP baserade försvarsspel. Få plant och sedan ta hem efter explosion. Jenny stack ut som T med sina två otroligt viktiga clutchrundor. Hon räddade två afterplants, ena var 1on2, den andra 1on3. GGWP!!

Matchen gick till övertid :( Ännu en långkörare kanske?
Nja kanske inte. Vi visade direkt framfötterna med Therese längst fram. Förlorade endast 1 pinne på första OT halvan. Grymt bra!!
Nu hade vi chans att ta hem detta!! Vi fortsatta med våra kontaktattacker. De funkade bra! Fokus mot inre bombplats då deras AWP sköt bra utomhus. Therese tände till när det gällade och visade hur AKn ska användas. Från sin position från high leverade hon HS efter HS. Tack och adjö, nästa beställning? Tyskarna kom inte så nära till retake. En skön vinst!


Detta betyder att vi uF är direkt kvalade till LAN-finalerna i Köln. Woohoo!
Åter igen bra spelat tjejer!/I